Jag är född 1981. Jag startade eget företag 2007 och gick konstskola 2010-2012. Sedan dess har jag försörjt mig som slöjdare, konstnär, kursledare och på senare år även skogsinventerare.

Jag plockar även bär och svamp för försäljning. -Jag kommer från en familj som aldrig helt har slutat med den traditionella självhushållningen. Vi har alltid fiskat, odlat och plockat bär och svamp. Jag började tälja i trä när jag var 4-5 år gammal och har bara fortsatt.
Sedan började jag att sy, sticka, tillverka egna smycken, sy kläder, fläta korgar och jag målade och ritade alltid. Ju äldre jag blev blev ju bättre blev jag på de olika teknikerna och fortsatte att lära mig fler och fler.

Mitt norrbottniska och samiska arv och mina djupa rötter i vår natur och vårt landskap inspirerar mig
hela tiden.

Jag använder så mycket naturliga, ekologiskt och socialt hållbara material som möjligt och försöker återanvända så mycket av övriga material som möjligt.

Hållbarhet är alltid det viktigaste när jag designar och tillverkar mina produkter och väljer material.

Vad gör jag?

Jag täljer fåglar och ibland andra djur, i al eller björk och målar. Tillverkar  skålar av vrilar och bestick i trä. 

Tillverkar smycken av silver, vildfågelfjädrar och återbrukade pärlor.

Syr väskor och tillverkar smycken i handgarvat renskinn.

Jag inventerar skogar efter natur och kulturvärden på uppdrag och håller kurser om naturvärdes inventering och gammelskog. 

Jag håller även kurser i täljning, återbruksslöjd, korgflätning, svampfärgning, makramé, svamplockning och om vilda ätliga växter i Norrbotten. Plus slöjd och pyssel för barn. 

"Jag tillverkar smycken i silver, vildfågelfjädrar, horn och återbrukade pärlor."

-Kreativitet och nyfikenhet är mina viktigaste drivkrafter. Jag älskar att lära mig nya tekniker, nya arter och klara av utmaningar som jag inte på förhand är helt säker om jag kommer lyckas med.  

Rulla till toppen