Jag har slöjdat hela livet men jobbat proffesionells som slöjdare med eget företag som till att börja med hette marieyeah! sedan 2007 men bytte namn till Marie Karlsson BD 2022. 

Det senaste året har jag ägnat åt att allt mer utforskat den traditionella samiska slöjden även om jag länge använt traditionella material på ett otraditionellt sätt. Jag jobbar både med hård- och mjukslöjd och jobbar med väldigt många olika  tekniker. Jag tycker det är otroligt roligt att lära mig nya tekniker och utforska olika material även om jag alltid återvänder till handgarvat renskinn, trä och fjädrar. 

Mina produkter är märkta med Sámi made märket sedan 2024. Min samiska släkt härstammar framför allt från södra delen av Jukkasjärviområdet, det som tidigare var Siggevara lappby, idag Leavas och Gabna.

Min logga är ett tjäderkranium. En symbol både för mina starka band till naturen så väl som att jag jobbar på att både ta vara på så många användbara naturliga material som möjligt så att inga resurser ska gå till spillo

Rulla till toppen